Logo Bruges Art Route

-
-
Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.
by Albert Einstein

Programma 1 - Een hedendaagse toekomst: Brugge

In dit programma wordt, naast enkele van de kunstenaars uit het parcours van Bruges Art Route, ook de hedendaagse architectuur in Brugge in de kijker geplaatst.

Brugge, een historische stad, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, is net zo goed een hedendaagse stad. De verhouding tussen eigentijdse architectuur en beschermde monumenten is het onderwerp van een permanente zoektocht. In ‘Een hedendaagse toekomst: Brugge’ willen wij samen met u wandelen langs hedendaagse architectuur die de confrontatie durft aan te gaan, niet omwille van de controverse, maar vanuit een zoeken naar een uitdrukking die even veelzeggend is als de historische voorbeelden.

Voormiddag 10.00-12.30 u:

Bezoek aan een tiental locaties waar werk te zien is van kunstenaars uit Bruges Art Route afhankelijk van waar u wilt starten. Indien u de voorkeur hebt voor een bepaalde kunstenaar uit ons parcours kunt u dit altijd meedelen.

Lunch 12.30-14.00 u:

Om in de sfeer van het hedendaagse te blijven, kunnen wij u volgende restaurants aanraden:

  • B-In (zondag en maandag enkel voor groepen > 50): lunch richtprijs 30/50 Euro
  • Arthies (dinsdag gesloten): lunch richtprijs 18/36 Euro
  • Trium Trattoria (maandag op afspraak): lunch richtprijs 15 Euro

Namiddag 14.00-17.00 u:

Hedendaagse architectuur in een historisch kader..... een geslaagde combinatie of een verre utopie. Het uitgestippeld parcours brengt u langsheen de mooiste realisaties van hedendaagse architectuur in Brugge. In welke mate wordt deze architectuur in het Brugse stadsbeeld geabsorbeerd. Daarnaast wordt stilgestaan bij het feit dan sommige ‘historische’ gebouwen helemaal niet zo oud zijn als ze uitschijnen. Het parcours meandert door de stad om te eindigen in de omgeving van 't Zand. Een unieke kans om de stad weer helemaal opnieuw te ontdekken.

Prijs:

Indien u interesse hebt voor die programma kunt u altijd mailen naar volgend mailadres info@bruges-art-route.com.

De richtprijs voor de gids bedraagt 170 Euro per dag. Per gids kunnen maximum 25 personen mee.


Made by uwsoftware.be