Logo Bruges Art Route

-
-
Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.
by Albert Einstein

Programma 2 - Kunst: in en uit musea

In dit programma worden, naast enkele van de kunstenaars uit het parcours van Bruges Art Route, ook de musea van Brugge in de kijker geplaatst.

Van oudsher is Brugge een stad rijk aan musea. De meeste van die musea zijn ondergebracht in gebouwen met een eigen kleurrijke geschiedenis. In ‘Kunst: in en uit musea’ bekijken wij samen met u kunst in wat de laatste eeuwen beschouwd wordt als de natuurlijke habitat van kunst nl. ‘het museum’. Daarnaast willen wij aantonen dat kunst ook in symbiose met andere goederen in handelszaken tot zijn recht kan komen.

Voormiddag 10.00-12.30 u:

Bezoek aan een museum naar keuze. Hierbij hebt u een rijke variatie: het Groeninge biedt een keur aan werken uit de Belgische kunstgeschiedenis. Memling in Sint-Jan staat stil bij het rijke hospitaalverleden van de stad met een knipoog naar Hans Memling. Het museum van Volkskunde brengt ons terug naar de tijd van toen,....

Lunch 12.30-14.00 u:

Om in de sfeer van cultuur en kunst te blijven, kunnen wij u volgende restaurants aanraden:

  • Erasmus: (donderdag gesloten) lunch richtprijs 17.5/49.5 Euro
  • Den Dijver (woensdag en donderdag gesloten): lunch richtprijs 20/45 Euro
  • De Koetse (donderdag gesloten): lunch richtprijs 20 Euro
  • Taverne Curiosa (maandag en dinsdag gesloten): lunch richtprijs 15/18 euro

Namiddag 14.00-17.00 u:

Bezoek aan een tiental locaties waar werk te zien is van kunstenaars uit Bruges Art Route waarbij vooral aandacht zal besteed worden aan de diversiteit aan locaties waar kunst toch een warm onderkomen kan vinden. Indien u de voorkeur hebt voor een bepaalde kunstenaar uit ons parcours kunt u dit altijd meedelen.

Prijs:

Indien u interesse hebt voor die programma kunt u altijd mailen naar volgend mailadres info@bruges-art-route.com.

De richtprijs voor de gids bedraagt 170 Euro per dag. Per gids kunnen maximum 25 personen mee. De toegangsprijs voor het museum is afhankelijk van de gekozen locatie.


Made by uwsoftware.be