Logo Bruges Art Route

-
-
Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.
by Albert Einstein

Programma 3 - Historisch versus hedendaags

In dit programma wordt, naast enkele van de kunstenaars uit het parcours van Bruges Art Route, ook het historisch concept ‘Brugge’ in de kijker geplaatst.

De komst van de neogotiek was het startsein voor de conservering en als het ware de inkapseling van Brugge in een middeleeuwse cocon. De stad was middeleeuws en zou het ten eeuwige dagen blijven. Bouwcampagnes versterkten dit fenomeen nog. De hedendaagse Bruggeling ziet echter een kentering gebeuren: Brugge is een levende stad met een keur aan hedendaagse kunstenaars en ideeën die ook hun plaats opeisen in de stad.

Voormiddag 10.00-12.30 u:

Naast haar kerken, musea, belfort,.... heeft Brugge nog een schat aan historische gebouwen. In een meanderende tocht doorheen de stad staan wij stil bij enkele pareltjes van het bouwhistorisch erfgoed van Brugge. Deze gebouwen vertellen ons als stille getuigen elk hun eigen verhaal om samen de geschiedenis van Brugge te schrijven.

Lunch 12.30-14.00 u:

Om in de sfeer van historische hedendaagsheid te blijven, kunnen wij u volgende restaurants aanraden:

  • Het Manuscript: lunch richtprijs 35/65 Euro
  • De Visscherie (dinsdag gesloten): lunch richtprijs 35 Euro
  • 't Huydevettershuis (dinsdag gesloten): lunch richtprijs 20/25 Euro
  • 't Nieuw Museum (donderdag gesloten): lunch richtprijs: 10/15 Euro

Namiddag 14.00-17.00 u:

Bezoek aan een tiental locaties waar werk te zien is van kunstenaars uit Bruges Art Route waarbij vooral aandacht zal besteed aan het feit dat historisch en hedendaags in een perfecte symbiose met elkaar kunnen leven. Indien u de voorkeur hebt voor een bepaalde kunstenaar uit ons parcours kunt u dit altijd meedelen.

Prijs:

Indien u interesse hebt voor die programma kunt u altijd mailen naar volgend mailadres info@bruges-art-route.com.

De richtprijs voor de gids bedraagt 170 Euro per dag. Per gids kunnen maximum 25 personen mee. Een bijkomende toegangsprijs kan gevraagd worden.


Made by uwsoftware.be