Logo Bruges Art Route

-
-
Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.
by Albert Einstein

Programma 5 - Is dit Belgisch?

In dit programma worden, naast enkele van de kunstenaars uit het parcours van Bruges Art Route, ook enkele aspecten uit het culinaire erfgoed in de kijker geplaatst.

Wie België zegt, denkt onmiddellijk aan chocolade en frieten als nationale culinaire geneugten. Brugge heeft voor beide producten een museum. De rijke geschiedenis van de chocolade, startend bij de Maya’s en Azteken wordt gevisualiseerd in Chocostory. De folklore van onze frietjes wordt verhaald in het Frietmuseum. Beide musea bieden een culinaire verpozing tijdens een artistieke wandeling.

Voormiddag 10.00-13.00 u:

Bezoek aan een aantal locaties waar werk te zien is van kunstenaars uit Bruges Art Route, hierbij staan we zeker stil bij het feit of kunst een passend onderkomen kan vinden in een habitat waar voedingstoffen belangrijk zijn. Het eerste gedeelte van de dag wordt afgerond met een bezoek aan het Frietmuseum waar we de folklore van onze frietjes gaan opdiepen, startend bij het grondproduct de aardappel.

Lunch 13.00-14.00 u:

De lunch wordt genomen na afronding van het bezoek in het Frietmuseum zelf.

Namiddag 14.00-17.00 u:

Op het parcours staan nog enkele kunstenaars uit Bruges Art Route die een kunstig intermezzo vormen vooraleer wij ons gaan verdiepen in onze tweede topper nl. de chocolade. Met de cacaoboon als startpunt zijn we klaar voor een leerrijke tocht door de geschiedenis van de chocolade. Maar er is meer, één van de kunstenaars uit het parcours van Bruges Art Route is naast bronsgieter ook een meesterkunstenaar met chocolade.

Prijs:

Indien u interesse hebt voor die programma kunt u altijd mailen naar volgend mailadres info@bruges-art-route.com.

De richtprijs voor de gids bedraagt 170 Euro per dag. Per gids kunnen maximum 25 personen mee. De gecombineerde toegangsprijs voor het Frietmuseum, de lunch aldaar en het bezoek aan Chocostory bedraagt 15 Euro per persoon.


Made by uwsoftware.be